Борис Філатов відкрив Європейський музичний форум

24.02.2020 20:25   -
Автор:

У Дніпрі стартував третій Європейський музичний форум. Ця подія проходить у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця». Вечір відкриття, котрий розпочали з виконання творів французьких композиторів, зібрав понад пів тисячі поціновувачів класичної музики.
«Амбіції у нас великі. Ми говоримо про те, що ми — культурна столиця. Цей прекрасний захід не обходиться без коштів міського бюджету, коштів платників податків. Тож хочу подякувати нашим землякам, усім, хто також долучився до організації музичного форуму», — зазначив Борис Філатов під час відкриття 24 лютого.
Також цьогоріч місто виділяє понад пів мільйона гривень на те, щоб студенти Дніпропетровської академії музики, викладачі музичних шкіл мали можливість пройти безкоштовні майстер-класи від іменитих виконавців.
Серед гостей музичного форуму чимало постійних слухачів. Пані Тамара прийшла разом із чоловіком Володимиром. Розповідає: за час існування цієї музичної події її відвідини стали для їхньої родини уже традицією.
«Нас сьогодні не зупинила навіть погода. Бо ж ми знаємо, що ця неповторна атмосфера, ця чудова музика зігріють і подарують по-справжньому теплі емоції», — сказала пані Тамара.
Загалом протягом триденного циклу концертів Європейського музичного форуму на сцену Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки вийдуть солісти п’яти країн світу.