Борис Філатов розповів, що буде з Новим мостом після ремонту

06.03.2017 11:43   -
Автор:

У Дніпрі розпочали перший етап комплексної реконструкції Центрального мосту. Цей надважливий для міста об’єкт кілька десятиліть чекав на капітальний ремонт. Яким міст буде після завершення всіх робіт, очільник Дніпра Борис Філатов розповів у своєму дописі на сторінці в соцмережі, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Заговорити про стан мостових споруд всю країну змусила ситуація зі столичним Шулявським мостом. Натомість у Дніпрі міська влада встигла вчасно провести обстеження всіх мостів і шляхопроводів. «Скажу чесно, що стан нашого «Нового» мосту мало чим відрізняється від стану Шулявського шляхопроводу. Більш того, мостовики останні 10 років бігали навколо мосту і хапалися за серце. Але їх ніхто не почув. Крім нас», – написав Борис Філатов.
За інформацією мера Дніпра, під час капітальної реконструкції Центрального мосту відремонтують 73 балки. 6 з них посилять полімерним волокном, а решту укріплять методом торкретування (метод бетонних робіт, при якому бетонна суміш шарами наноситься на бетоновану поверхню під тиском повітря. – Ред.). Ще 3 балки хочуть повністю замінити. Борис Філатов наголосив, що під час ремонту приділять увагу підводній частині споруди та укріплять підмиті опори. Також передбачається встановлення розділового бруса між зустрічними смугами руху. У такий же спосіб відокремлюватиметься від проїжджої частини й пішохідна зона. В ході комплексної реконструкції тротуарні частини з обох боків зроблять ширшими, також обладнають велодоріжки. Нинішню бетонну поручневу огорожу замінять на металеву. А ще ремонт дасть змогу вирішити питання деформаційних швів, через які завжди виникали проблеми з покриттям мосту: їх замінять на сучасні німецькі. Крім того, оновлений міст освітлюватиметься енергоефективними LED-лампами.
Зазначимо, що з 6 до 8 березня рух Центральним мостом буде дозволений у звичному режимі. З 22.00 8 березня і до п’ятої години ранку 9 березня міст знову буде перекритий в обидва боки. З 9 березня тут будуть доступні по одній смузі руху в кожному напрямку. Їздити мостом зможе тільки громадський транспорт, а також комунальна спецтехніка, карети «швидкої», пожежні машини та автомобілі поліції. За таким графіком рух Центральним мостом здійснюватиметься до 1 червня. Після цього упродовж трьох літніх місяців споруду буде перекрито повністю. Пересуватися мостом зможуть лише пішоходи та велосипедисти. Разом з тим, за словами Бориса Філатова, на наступний рік запланований ремонт «Південного» мосту і переїзду на Михайла Грушевського (колишня вулиця Карла Лібкнехта).