Борис Філатов розповів про найважливіші рішення п’ятої сесії міськради Дніпра

24.03.2021 12:54   -

24 березня у Дніпрі відбулася п’ята сесія міськради. Більшість питань засідання, що тривало 25 хвилин, стосувалася ведення міського господарства. «Така швидкість доводить злагоджену роботу профільних комісій та департаментів мерії», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов, підбиваючи підсумки сесії.

Після обговорень з громадськістю депутати ухвалили нововведення до «Бюджету участі», який є найпопулярнішою програмою серед дніпрян. Зокрема, збільшили кількість типів проєктів і вдвічі підвищили граничні суми для малих і великих ініціатив. Крім цього, автором проєктів відтепер можна стати з 14 років.

«Ми всебічно підтримуватимемо «Бюджет участі» та продовжимо його фінансування», – прокоментував Борис Філатов. Ще одне сесійне рішення, що стосується об’єднання деяких закладів позашкільної освіти, мер Дніпра назвав наступним кроком оптимізації міського господарства.

«Ми скорочуватимемо адміністративний персонал і відповідні витрати. Це було зроблено спочатку у міських лікарнях, потім – у комунальних підприємствах. Ми і надалі продовжуватимемо це робити. Підкреслю, що під час оптимізації інтереси ані батьків, ані дітей не постраждають. Заощаджені кошти (а це десятки мільйонів гривень) спрямуємо на благоустрій та розвиток міського господарства», – наголосив Філатов.

Водночас основною тезою ухваленої програми співфінансування ОСББ і ЖБК, за словами мера Дніпра, є зниження співфінансування до 25 % та відмова від так званої конкурсної історії – аби кожне ОСББ, що здатне знайти відповідну частку коштів, могло звернутися до нового управління з питань самоорганізації населення та отримати дофінансування від міста у розмірі решти 75 %.

«Місто також виступатиме замовником – тобто не треба буде блукати казначейством. Усе робитиметься цивілізовано – з наданням необхідних можливостей з організації документообігу», – пояснив Борис Філатов. Він також додав, що подібний досвід успішно практикується в інших українських містах.

Також під час засідання проголосували за введення соцпослуги із супроводу дитини під час інклюзивного навчання, розширили перелік приватизації нежитлових об’єктів нерухомості комунальної власності та присвоїли бізнесмену і філантропу Віктору Пінчуку звання «Почесний громадянин Дніпра».