Борис Філатов разом зі скаутами міста зустрівся з колишніми політичними в’язнями

21.05.2019 18:45   -
Автор:

21 травня міський голова Дніпра Борис Філатов разом із юними скаутами зустрівся з колишніми політичними в’язнями. Свого часу після звільнення з таборів вони знайшли нову домівку у Дніпрі. Тим, хто пережив хвилі арештів і репресій минулого століття, очільник Дніпра вручив грошові сертифікати.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на прес-службу Дніпровської міської ради.
«Ця унікальна зустріч – можливість для наших юних поколінь зустрітися з людьми, котрі виборювали незалежність країни. З тими, для кого Дніпро став новою домівкою після сталінських таборів. Переконаний, що ці сертифікати на отримання 25 тис. грн кожному – це, мабуть, найменше з того, чим наша міська рада може віддячити цим людям», – сказав Борис Філатов.
На зустріч із дніпровськими скаутами прийшли Павло Скородень, Марія Засіменко-Бонацька та Петро Кізима. У кожного – своя непроста історія, в якій мали місце репресії, тортури в таборах і довгоочікуване звільнення.
У 1940-х роках минулого століття у кожного з них відібрали свободу з різних причин – за зберігання забороненої тоді літератури, критику радянського режиму.