Борис Філатов презентував унікальну книгу про Дніпропетровськ

02.11.2015 11:47   -
Автор:

У Дніпропетровську вийшло в світ дуже цікаве видання про історію нашого міста. Ідея створення альманаху «Дніпропетровськ. Знову і назавжди» належить лідеру політичної партії «УКРОП» Борису Філатову. В рамках презентації видання також відбулася прем’єра нового однойменного фільму. Гостями урочистої події стали більше 300 жителів міста. Борис Філатов заявив, що зараз як ніколи важливо зберегти правдиву історію Дніпропетровська і всієї України – для молоді та майбутніх поколінь. Новий альманах – це історія міста очима його мешканців. В унікальній книзі зібрані розповіді про простих дніпропетровців. Тут можна прочитати про людей, які своєю самовідданою працею примножили славу міста на Дніпрі.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу нардепа.
Ця книга об’єднує в собі різні покоління дніпропетровців. Вона наочно демонструє, що, незважаючи, на різні часи, політичні режими, історичні обставини в Дніпропетровську завжди існувала одна характерна сила міста та його мешканців – це особливий дніпропетровський дух. Дух, завдяки якому наші люди змогли перемогти фашизм, відродити місто з попелу та руїн, створити в Дніпропетровську найбільший промисловий центр країни. Таке під силу воістину унікальним, сміливим, чесним і сильним людям. І ці люди живуть у нашому місті. – Цей альманах особливий. Він став втіленням нашої ідеї – ми зібрали історії наших земляків, щоб зберегти і передати їх новим поколінням. Тому що дніпропетровцям завжди було і буде чим пишатися. Альманах «Дніпропетровськ. Знову і назавжди» – це розповідь не стільки про місто, скільки про його людей, які, самі того часом не помічаючи, віддають рідній землі свої сили, натхнення, талант. Це всі містяни разом і кожен з нас окремо. Це ми, дніпропетровці, – повідомив Борис Філатов.
Читайте також: Банковая не заинтересована в сильном Днепропетровске, – политолог
Робота над створенням альманаху тривала більше двох місяців. На майже 300 сторінках зібрано дивовижні історії про дніпропетровців і легендарні міські підприємства, про небувалі спортивні успіхи нашого міста, про медицину, транспорт, театри та про багато іншого. Ще однією особливістю безпрецедентної книги про Дніпропетровськ стали її ілюстрації – на сторінках альманаху представлені сотні фотографій з особистих архівів городян.
Завдяки Борису Філатову книга про славну спадщину нашого міста надрукована більш ніж 10-тисячним тиражем. Примірники книги будуть представлені в бібліотеках і культурних центрах Дніпропетровська. Борис Філатов підкреслив, що в продаж альманах надходити не буде.
Працівниця однієї з міських поліклінік Лариса Карпенко на презентацію альманаху прийшла разом з подругою. Жінка зізнається – таких красивих книжок не бачила вже давно. Свій екземпляр альманаху Лариса Карпенко планує спочатку показати колегам на роботі, а потім передати своїм дітям. – Дуже барвиста книга, яскрава. Я тільки взяла її в руки, і відразу відчула, що зачитуюсь. Добре, що є такі книги. Адже ц історії простих людей, таких як я і мої рідні, – сказала Лариса Карпенко.
Завдяки Борису Філатову в одній книзі вдалося об’єднати історію різних поколінь і напрямків розвитку нашого міста. І це робить її по-справжньому унікальною.