Борис Філатов підписав заявку на участь Дніпра у змаганні за офіційний титул «Культурної столиці України»

15.01.2020 18:33   -
Автор:

Дніпро зареєстрував заявку на участь у змаганні за офіційний титул «Культурної столиці України-2020» та отримання гранту у 25 млн. грн. на реалізацію проєктів.
Це – програма Українського культурного фонду, котрий пропонує великим і малим містам позмагатися за почесне звання.
«Дійсно знаковий момент. Відправляємо заявку. Ми впевнені у перемозі. Усе буде добре», – сказав міський голова Дніпра Борис Філатов під час підписання електронної заявки 15 січня.

Місто пропонує об’єднану концепцію – «Дніпро. Гравітація». Тут описана космічна ідентичність Дніпра, а ще – здобутки минулого і власні інновації у культурній галузі.
На розгляд відправили також портфель автентичних ініціатив, котрі створили у місті. Йдеться, зокрема, про такі знані фестивалі як «Джаз на Дніпрі», «Bezviz», міжнародний книжковий фестиваль «Book Space», а також муніципальну програму «Народна філармонія» і різні освітні проєкти – воркшопи, майстер-класи та лекторії.

Поданню заявки передувала низка публічних зустрічей, під час яких Дніпро заручився підтримкою діячів культури, ЗМІ, керівників творчих інституцій, мистецьких акцій, а також представників бізнесу, креативних індустрій, національно-культурних товариств.
Отримання титулу дозволить Дніпру підвищити імідж і туристичну привабливість. Визначитися з результатами в Українському культурному фонді мають уже навесні.
За матеріалами Прес-служби ДМР