Борис Філатов наполіг на урегулюванні програми підтримки ОСББ

19.07.2017 13:51   -
Автор:

Депутати Дніпровської міської ради під час сесії 19 липня за наполяганням мера Бориса Філатова ухвалили рішення щодо програми підтримки ОСББ, яке дозволить систематизувати та структурувати роботу з об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради
Тепер у програми нарешті з’явився виконавець. Це – департамент місцевого самоврядування та внутрішньої політики мерії. Відомство надаватиме представникам об’єднань необхідні консультації. Йдеться, зокрема, про шаблони документів, відсутність яких раніше гальмувала діяльність ініціативних власників квартир.
Завдяки програмі, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків і ті, хто тільки хочуть створити ОСББ, одержуватимуть якісну інформаційну підтримку. Для ухвалення відповідного рішення депутатам знадобилося дві спроби.
Попри те що питання підтримки ОСББ залишалося відкритим понад півтора року, меру Борису Філатову довелося наполягати, щоб його розглянули першим у порядку денному.
«Це зрушить з місця питання ОСББ. Це – якісний прорив. Люди нарешті зможуть отримувати необхідні знання, щоб розуміти, як одержати кошти на реалізацію своїх проектів», – сказав очільник Дніпра.
Міський голова наголосив: він залишається прихильником швидких і ефективних управлінських рішень. Водночас деякі депутати після палких дискусій про програму ОСББ вирішили покинути сесійну залу. Таку поведінку народних обранців мер назвав зриванням масок. Одним із депутатів-утікачів став одіозний Дмитро Хозін. До моменту голосування він чи не найактивніше говорив про програму ОСББ.
Нагадаємо, до сьогоднішнього рішення міськради програма фінансування об’єднань існувала фактично без жодних пояснень для співвласників багатоквартирних будинків.