Борис Філатов: У Дніпрі з’явиться унікальна бібліотека української діаспори

22.02.2019 10:15   -
Автор:

У Дніпрі створять єдину в Україні бібліотеку української діаспори з книжковим фондом майже 10 тис. видань воєнних і повоєнних років минулого століття. Цей проект став можливим завдяки домовленостям, які міський голова Борис Філатов уклав під час свого відрядження до США навесні минулого року.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Всі книги майбутньої бібліотеки мають чималу бібліографічну цінність. Вони були в Німеччині, Бразилії, Аргентині, США та Канаді. Серед видань – екземпляри, що переповідають історію Української повстанської армії, філософська, історична література. Однією з перлин майбутньої бібліотеки стануть українські альманахи.
«Щоб втілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Коли я був у Сполучених Штатах Америки, я мав домовленість з Українською православною церквою США та з українською діаспорою – насамперед міста Рочестер. Ішлося про те, що бібліотечні фонди української діаспори, а також певні книги з бібліотеки Саут-Баунд-Брука будуть передані у комунальну власність територіальної громади Дніпра і у нас тут буде сформовано Бібліотеку української діаспори. Книги надзвичайно цінні», – зазначив Борис Філатов під час відкриття фотовиставки газети «День».
За інформацією очільника міста, книжковий вантаж уже готовий до відправки в Україну. Його доправлятимуть кораблем. Унікальну Бібліотеку української діаспори розташують на першому поверсі Центральної міської бібліотеки Дніпра.