Бойовики здійснили 4 збройні провокації на Донбасі

17.01.2021 10:38   -

За повідомленням прес-служби штабу ООС у Фейсбук, минулої доби, 16 січня, російсько-терористичні війська на Донбасі 4 рази порушили режим припинення вогню. Бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем. Порушення було зафіксовано поблизу населених пунктів Талаківка, Луганське, Південне та Зайцеве.

Так в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російсько окупаційні війська вели вогонь зі стрілецької зброї поблизу Талаківки. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поруч із населеним пунктом Луганське збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета. Також неподалік Південного противник застосовував підствольний гранатомет та великокаліберний кулемет. А в районі населеного пункту Зайцеве окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета“, – сказано в повідомленні.

Бойових втрат і поранених серед військовослужбовців українських підрозділів за минулу добу не зафіксовано.

Про всі випадки порушення домовленостей терористами українська сторона поінформувала спостерігачів ОБСЄ.

З початку поточної доби випадків порушення режиму припинення вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, що за підсумками минулого року, 50 військових Збройних сил України загинули внаслідок бойових дій на Донбасі і ще 339 отримали поранення протягом 2020-го.