Бойовики обстріляли контрольний пункт в`їзду-виїзду “Гнутове” на Донеччині

03.02.2022 08:02   -

Прес-служба ООС повідомила, що проросійські терористи порушили всі можливі домовленості, здійснивши 2 лютого обстріл КПВВ Гнутове у Донецькій області.

“Для обстрілу гуманітарного дорожнього коридору, що проходить через КПВВ, противник застосував безпілотний літальний апарат, з якого скинув постріл ВОГ-17”, – уточнили у прес-службі.

Загалом, упродовж минулої доби, 2 лютого, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Окрім згаданого випадку на КПВВ, в напрямку Талаківки окупанти вели вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Неподалік Пісків противник здійснив обстріл позицій українських захисників з ручних протитанкових гранатометів. Поблизу Водяного Донецької області російські найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Станом на 7 годину ранку поточної доби порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.