Бойовика з банди “Всевелике Військо Донське” затримали у Дніпрі

02.04.2021 09:37   -

Правоохоронці викрили учасника незаконних збройних формувань РФ. Затриманому чоловікові повідомили про підозру в створенні терористичної групи (ч. 1 ст. 258-3 КК України), за процесуального керівництва прокурорів Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора у м. Дніпро.

За даними слідства, підозрюваний із травня до червень 2014 року в складі незаконного збройного формування “Всевелике Військо Донське” окупаційної адміністрації РФ спільно з іншими особами зі зброєю в руках організовував і ніс службу на блокпостах. Ці блокпости були розташовані на автодорозі між населеними пунктами Слов’яносербськ і Трьохізбенка Луганської області з обох боків автомобільного моста через річку Сіверський Донець, – повідомляє Офіс Генерального прокурора.

В обов’язки учасника НВФ РФ входив контроль за діяльністю чергових змін на блокпостах, організація і забезпечення перевірки документів осіб, їх затримання, огляд і обшук транспортних засобів. Крім того, у нього були повноваження з надання дозволу водіям подальшого руху після проведення перевірки, а також розподілу функцій між тими, хто ніс “службу” на блокпостах.

Після виїзду з тимчасово окупованої території Луганщини чоловік знайшов роботу керівником одного з вагоноремонтних підприємств на підконтрольній українській владі території.

Підозрюваний був затриманий, досудове розслідування триває.