Близько тисячі дніпрян заспівали гімн України у центрі міста

10.03.2020 21:48   -
Автор:

10 березня у Дніпрі, на площі Героїв Майдану, близько тисячі мешканців міста заспівали «Ще не вмерла Україна».
Флешмоб приурочено до Дня Державного Гімну. Головний музичний твір виконали у 4 варіаціях: зіграли ковалі на ковадлах під бас-гітару та духовий оркестр, а також заспівали солісти філармонії та хори а капела разом із пристуніми на площі містянами. У такому форматі гімн у Дніпрі пролунав уперше.
«Тут присутні духовий оркестр, солісти філармонії, дитячі творчі колективи, хори міських шкіл – тобто музична спільнота міста, яка є кістяком у виконанні гімну України сьогодні. Також тут присутні мешканці міста, яких ми запросили через соціальні мережі заспівати головну пісню держави. У такий спосіб ми разом славимо нашу державу та її символи», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Послухати гімн спеціально зупинився молодий хлопець Мирон Конкін. Каже: виступ був незвичайний, виконання вдалося.
«Не щодня вдається почути держаний гімн та ще й у різних варіантах виконання. Мені здається, що це чудова ідея нагадати людям про День Державного Гімну України у такий спосіб», – поділився враженнями хлопець.
Людмила Васильєва – викладачка у музичній школі. На площі вона співала разом зі своїми вихованцями.
«Ми прийшли сюди відсвяткувати та заспівати гімн. Показати, що ми знаємо, поважаємо та цінуємо державні символи, а значить маємо національну свідомість», –сказала пані Людмила.