BlaBlaCar запустить в Україні великий інжиніринговий хаб

10.04.2021 13:15   -

Платформа для автопоїздок BlaBlaCar запустить в Україні великий інжиніринговий хаб. Також до кінця 2021 року компанія планує збільшити кількість технічних фахівців до 50 осіб, – повідомляє  пресслужба компанії.

Українські інженери будуть працювати над розвитком і масштабуванням автобусного маркетплейса. З їх допомогою BlaBlaCar сподівається розширити продукт на інші країни та регіони. Зокрема й на Латинську Америку.

 “BlaBlaCar поставив перед собою амбітну мету – стати найбільшою в світі мультимодальною платформою для поїздок на будь-якому виді транспорту. Складно уявити досягнення цієї мети без сильної і ефективної команди. Ми знаємо, що в Україні є фахівці з потенціалом світового рівня, експертизою та досвідом, які здатні будувати глобальні продукти. Їх же ми б хотіли бачити частиною нашої команди”, – прокоментував генеральний директор BlaBlaCar в Україні Олексій Лазоренко.

Сьогодні в інжиніринговій команді працює близько 20-ти людей. До кінця 2021-го року BlaBlaCar планує збільшити кількість технічних фахівців до 50-ти.

Команда розробників працюватиме над декількома завданнями. По-перше, це створення Global Distribution System (GDS) – системи, яка лежить в основі агрегатора автобусних поїздок. GDS дозволить автобусним перевізникам підключитися до BlaBlaCar і опублікувати свої поїздки, а пасажирам – бронювати і купувати квитки.

Друге завдання – це масштабування автобусного маркетплейса на інші країни. Сервісом BlaBlaCar користується понад 100 мільйонів людей в Західній і Східній Європі, Туреччині, Індії, Латинській Америці, які отримають різноманітність транспортних рішень.

Також інженери будуть безперервно працювати над поліпшенням продукту, створенням і підключенням нових функцій, які максимально задовольнять потреби перевізників та пасажирів, і зроблять пошук і покупку автобусних квитків простішим, зручнішим і надійнішим.

Уже зараз в компанії відкрито понад 13-ти вакансій для співробітників технічних спеціальностей. Це Java-розробники, QA фахівці, проектні та продуктові менеджери. В першу чергу, компанія націлена на амбітних фахівців, які зацікавлені працювати в міжнародній команді. Співробітники з України за день можуть брати участь у зустрічах з колегами з Бразилії, Німеччини, Іспанії або центрального офісу у Франції. Більшість позицій доступні для роботи в повністю віддаленому режимі.

Також в компанії створений певний рекрутинговий процес, який складається з етапів технічної кваліфікації, практичного завдання і декількох зустрічей з майбутніми колегами і керівниками.