Бюджет і новий виконком: підсумки останньої цьогорічної сесії міськради Дніпра

16.12.2020 18:57   -
Автор:

Під час другого пленарного засідання І сесії Дніпровської міськради VIII скликання вдалося ухвалити низку важливих для міста рішень. Так, депутати проголосували за муніципальний бюджет на 2021 рік, обрали секретаря міської ради та визначилися з персональним складом і керівниками профільних комісій.

16 грудня під час другого пленарного засідання I сесії Дніпровської міської ради Дніпровського району Дніпропетровської області VIII скликання на посаду секретаря обрано депутата Олександра Санжару. Його кандидатуру підтримали 48 депутатів під час таємного голосування. Це вже друга каденція Олександра Санжари на цій посаді.

Переобрання Олександра Санжари на посаду секретаря міськради Борис Філатов назвав результатом наявності чималої довіри, котру вдалося здобути завдяки системній роботі із депутатським корпусом у попередні періоди: «Його підтримала велика кількість депутатів від різних фракцій і груп (48 депутатів), про що свідчать результати голосування».

Міський голова Борис Філатов привітав обраного секретаря та зазначив: «Те, що за вас проголосувала більшість – це результат вашої роботи у попередній каденції. Ви заслужили довіру депутатського корпусу. Були секретарем ради, який реально прислухався до всіх міських обранців незалежно від партійної та фракційної приналежності. Я вважаю, що наступну каденцію ви також гідно відпрацюєте».

У свою чергу Олександр Санжара подякував колегам за підтримку та зазначив: «Те, що за мою кандидатуру віддали 48 голосів, показує, що робота, яка була зроблена у попередньому скликанні, дійсно досить ефективна, і депутати довіряють проводити її й надалі».

Також 16 грудня під час 2-го пленарного засідання І сесії міськради Дніпра VІІI скликання депутати затвердили кількісний та персональний склад виконавчого комітету. До списку його членів увійшли: міський голова Борис Філатов, секретар міськради Олександр Санжара, а також Дмитро Бутко, Геннадій Грищенко, Ольга Гугніна, Наталія Костюченко, Леонід Маньковський, Ігор Маринкевич, Андрій Пильченко, Назарій Постольник.

Коментуючи розподіл міських обранців у депутатських комісіях і групах, мер Філатов зауважив, що кожен із тих, хто хоче працювати та показувати результат, мав можливість, зокрема, обійняти керівні посади в депутатських комісіях – незалежно від партійної приналежності.

Щодо нового кошторису міста, то він спрямований насамперед на убезпечення захищених статей бюджету. Це дозволило закрити питання, пов’язані з нарахуванням зарплат і соціальних виплат.

«Головне – ми ухвалили так званий драфт бюджету, щоб у 2021-му році місто не «влетіло» на одну дванадцяту. Бюджет – це живий механізм. Думаю, що на перших сесіях наступного року він буде переголосовуватися», – сказав Борис Філатов. Він також додав, що лише одна фракція у сесійній залі проголосувала проти, утім не надала щодо цього жодних пояснень.