Бюджет Дніпра назвали одним із найзакритіших в Україні

15.06.2016 15:45   -
Автор:

Представники ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» оприлюднили результати громадського моніторингу відкритості місцевого бюджету м. Дніпро, яке проводилося протягом 2015-2016 років в рамках проекту «Громадянське суспільство та медіа за прозорі місцеві бюджети» та включало у себе моніторинг та оцінювання бюджетної політики, стратегічних та бюджетних документів, а також інформації на сайті Дніпропетровської міської ради.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу організації.
Географія оцінювання: 17 міст України – Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Львів, Черкаси, Чернігів, Чернівці, Суми, Миколаїв, Івано-Франківськ, Сєверодонецьк, Ковель, Вознесенськ, Ізмаїл, Чугуїв, Здолбунів, Білозерка.
За результатами дослідження, м. Дніпро набрав 24,5 бали із 173 можливих, що складає 14,2% від загальної кількості балів і зайняв 16 позицію серед 17 українських міст, що свідчить про високий рівень закритості бюджетного процесу на місцевому рівні.
За критерієм участі Дніпро відповідає найнижчому рівню – «відсутності» забезпечення, досягнувши виконання лише 13,8% критеріїв цього розділу. Цей показник ставить Дніпро на останнє, 17 місце рейтингу всіх міст, що взяли участь в дослідженні.
За критерієм прозорості Дніпро отримав тільки 15,6%, що також відповідає найнижчому рівню – «відсутності» забезпечення.
Рівень доброчесності за результатами дослідження виявився «відсутнім» – 7,1%. Це є найнижчим показником всіх міст, що взяли участь у дослідженні.