Бізнес на крові: з Московією продовжують співпрацю 149 міжнародних компаній, серед яких переважають китайські та французькі

08.04.2022 11:09   -

З Московією продовжують працювати 149 міжнародних компаній, які спонсорують війну та вбивство українців. Лідерами досі залишаються Китай та Франція. Про це повідомив керівник Офісу Президента.

Сотні відомих світових компаній припинили працювати в РФ і таким чином показали, що не готові фінансувати державу, яка розпочала війну в Україні. Втім немало великих відомих брендів відмовились виходити з ринку Московії, заявляючи, що не можуть залишити московитів без «життєво важливих» товарів та послуг.

Ось деякі найвідоміші бренди серед простих споживачів:

Acer – тайванська компанія з виробництва ноутбуків, ПК, планшетів.

Asus – відома тайванська компанія, що виробляє ноутбуки, сервери, мережеве обладнання, мобільні телефони, ПК, матринські плати, відеокарти, монітори. Компанія анонсувала припинення роботи на московщині, але так і не пішла з ринку.

Auchan-Retail – французька мережа супермаркетів все ще працює в Московії і отримує з 3,5 млрд доларів доходів з країни-агресора.

Cersanit – одна з найпопулярніших польських фірм з виробництва керамічних виробів і сантехніки. Продовжує працювати в РФ, у тому числі і на експорт.

Huawei – одна з найбільших компаній у сфері телекомунікацій. Компанія займається обладнаннями бездротових мереж, базових мереж, мережевих пристроїв, апаратним забезпеченням та смартфонами. Компанія має власну операційну систему Hongmeng. Huawei досі є провідним постачальником телекомунікаційного обладнання на московщині.

Lenovo – китайський виробник ПК, ноутбуків, мобільних телефонів та іншої електроніки. Продовжує продавати техніку в Московії.

Metro – це міжнародна оптова компанія, що спеціалізується на обслуговуванні готелів, ресторанів, приватних підприємців – власників закладів роздрібної торгівлі. Досі присутня на Московщині, де отримує дохід до 3 млрд доларів.

Xiaomi – китайська компанія, що спеціалізується на виробництві смартфонів та інших «розумних пристроїв». Досі займає друге місце у РФ за продажем смартфонів.

Аналітики Yale School of Management показали, компанії яких країн досі продовжують працювати на московщині:

  • Китай – 42 компанії,
  • Франція – 28,
  • США – 22,
  • Індія – 21,
  • Німеччина – 13,
  • Японія – 13,
  • Італія – 10.

Україна активізує роботу з урядами країн, щоб вони знайшли потрібні слова для припинення роботи компаній з Московією.

Нагадаємо: міжнародним компаніям, які продовжують працювати на московщині, на 50% піднімуть податки в Україні. Верховна Рада вже ухвалила за основу законопроєкт про запровадження коефіцієнта 1,5 до ставок податку на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно при оподаткуванні в Україні міжнародних компаній, підрозділи яких продовжують працювати в РФ.