Більшість дніпрян готові протестувати, – опитування

10.01.2017 12:00   -
Автор:

Більшість опитаних в грудні дніпрян (46,5%) готові виходити на протести, що на 4,3% більше від тих, хто не готовий вийти на протест (42,2%) — такі результати щомісячного соціологічного дослідження «Дніпровський омнібус», яке провів Центр досліджень та комунікацій «Active Group», повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».

Рівень протесних настроїв почав зростати з вересня. Тоді частина не готових протестувати перевищила тих, хто готовий виходити на протести на 17,7% . А в грудні, кількість дніпрян готових до протестів перевищила тих, що не готові виходити на протести, встановивши рекордну відмітку 4,3% .
Так, на запитання, чи готові ви вийти на протест проти центральної влади, 27,1% жителів Дніпра відповіли, що готові виходити на протести в будь-який момент, а 19,4% респондентів відповіли, що «швидше готові». Натомість, 16,5% опитаних «швидше не готові» протестувати, а інша частина дніпрян (25,7%) не готові протестувати взагалі. 11,3% не змогли дати свою відповідь.

Щодо очікування революції дніпрянами, з’ясувалося, що більшість опитаних мешканців Дніпра (53,5%) вважають, що революція може розпочатись найближчим часом. З них 45,6% відповіли, що революція може розпочатись у будь-який момент, а 7,9% — що може статися вже у найближчі місяці. Інша частина дніпрян (36,8%) оцінили, що революція в Україні відбудеться нескоро. При цьому, з них 18,5% переконані, що революція може статись коли-небудь, але не зараз, а 18,2% — що можливість революції в Україні мінімальна. 9,8% не змогли відповісти на це запитання.
Різниця між позитивними і негативними відповідями почала зростати з жовтня (3,3%). Грудневий результат майже повторив рекордний травневий результат (16,9%), до якого йому не вистачило всього 0,1%.

Польова фаза дослідження відбувалась 10 та 11 грудня в рамках проекту «Дніпровський омнібус». Загалом опитано 1695 респондентів. Дніпряни прогнозували ймовірність наступної революції і протестні настрої суспільства в цілому. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%.
Довідк. Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування у Харкові, Києві, Львові, Дніпрі та Одесі для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують.