Більше ремонтів за менший час: у комунальників Дніпра з’явився «трансформер»

13.04.2021 08:56   -

У Дніпрі після закінчення опалювального сезону комунальні служби починають підготовку до наступного: обстежують теплові камери, шукають місця витоків теплоносія, усувають тріщини, пориви на трубопроводах. У відповідному графіку ремонтних робіт КП «Коменергосервіс» є і вул. Прогресивна, 17 (ж/м Сонячний).

За словами головного інженера згаданого підприємства Германа Ликасова, частково ремонт на цій ділянці тепломережі виконали раніше, а сьогодні бригада його завершує.

«Проводяться зварювальні роботи із заміною ділянки трубопроводу завдовжки близько метра. Використовуємо нову спеціалізовану ремонтну машину з усім необхідним сучасним устаткуванням: верстати, зварювальне обладнання, установка для провітрювання теплових камер, генератори, мотопомпи. Завдяки такому автомобілю можна виконати увесь комплекс ремонтних робіт на теплотрасі. А раніше виїжджали декілька машин – для перевезення бригад, обладнання, спеціальної огорожі. А зараз усе вміщається в одному сучасному транспорті. У цілому виходить економія: робимо більше ремонтів за менше часу і з меншою кількістю пересувань», – розповів під час виїзної пресконференції 12 квітня Герман Ликасов.

Головний інженер КП «Коменергосервіс» також додав, що у планах підготовки до опалювального сезону замінити близько 3 км трубопроводів і понад 100 одиниць запірної арматури.

Зі свого боку майстер ділянки Дмитро Курінний зазначив: «Працювати з новою машиною, у якій є все необхідне сучасне обладнання, – одне задоволення. Раніше на місце ремонтів виїжджало по декілька аварійок. Та й обладнання вже було стареньке. А зараз – одна машина цілком укомплектована. Навіть більше, в автомобілі є зручна кабіна для персоналу, яка обладнана зв’язком із водієм. Завжди легше і приємніше працювати з новенькою технікою. Особливо, це актуально під час опалювального сезону, коли треба швидко усунути ту чи іншу аварійну ситуацію».

Дніпрянин Віктор Губа мешкає по вул. Прогресивній, 7, він схвалює роботу комунальників: «Молодці, що готуються до нового опалювального сезону заздалегідь. Наприклад, минулий сезон відбувся без негараздів, тепло завжди подавалось. Це й завдяки тому, що ремонти проводять вчасно».