Більше 50% жителів Дніпра готові до протестів, – опитування

07.02.2017 15:30   -
Автор:

Більшість опитаних дніпрян (53,6%) декларує, що вони готові виходити на протести. Такі результати дослідження «Дніпровский омнібус», проведеного Центром досліджень та комунікацій «Active Group» у січні 2017 року, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
rev dnp
Рівень протесних настроїв в Дніпрі почав знижуватись із грудня. Тоді частка тих, хто висловив готовність протестувати, перевищила відсоток тих, хто сказав, що не готовий виходити на протести, на 16,8%. А в січні цей показник спав до -16,7%.
На запитання «чи готові ви вийти на протест проти центральної влади?» 23,7% мешканців Дніпра відповіли, що «готові в будь-який момент», а 29,9% – що «швидше готові». Натомість 17,6% опитаних «швидше не готові» протестувати, а інша частка, що також становила 17,6% дніпрян, «не готові» взагалі. 11,2% не змогли дати відповідь на поставлене запитання.
prot gr dnp
Щодо очікування революції мешканцями Дніпра, то понад половина опитаних (52,6%) вважає, що революція може розпочатись найближчим часом. З них 34,5% відповіли, що революція може розпочатись «в будь-який момент», а 18,1% – що «може трапитись у найближчі місяці». Інша частка дніпрян (35,9%) вважає, що революція в Україні відбудеться нескоро. З них 21,8% переконані, що революція «може статись коли-небудь, але не зараз», а 14,1% – що ймовірність революції «мінімальна». 11,5% не змогли визначитись із власними революційними очікуваннями.
prot dn
Різниця між позитивними і негативними відповідями почала зростати із вересня (-17,7%) а в січні сягнула рекордної позначки (18,3%).
Польова фаза дослідження проходила 28 та 29 січня у рамках проекту «Дніпровський омнібус». Загалом опитано 1670 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%.
Довідка
Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.