Більше 200 школярів Дніпропетровщини пішли на двотижневі осінні канікули

27.10.2014 11:12   -
Автор:

На подовжені канікули вийшли учні 30 міст і районів області. Ще чотири території традиційно завершать першу половину семестру 3 листопада. Разом з тим, у Синельниковому осінніх канікул не буде взагалі. Наразі це єдине місто в області, яке прийняло таке рішення.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Зазначимо, що другий семестр у всіх школах області розпочнеться за традиційним п’ятиденним графіком навчання. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
Протягом цього тижня продовжуватимуть навчання школярі Павлоградського, Софіївського, Юр’ївського та Широківського районів. У цих навчальних закладах канікули розпочнуться 3 листопада. У Синельниковому осінніх канікул не буде. Натомість школярам влаштують цілий місяць зимового відпочинку – з 22 грудня 2014 року по 25 січня 2015 року. Наразі міські школи забезпечені подачею тепла.
Нагадаємо, що на початку цього навчального року близько 400 шкіл Дніпропетровщини перейшли на «шестиденку». Рекомендація введення нового графіку була пов’язана зі скорочення ліміту газу.
Зазначимо, що у період додаткових канікул на Дніпропетровщині працюватимуть 118 позашкільних навчальних закладів, 44 дитячо-юнацькі спортивні школи, 6 обласних еколого-натуралістичних, краєзнавчих, кіноцентрів, а також Дніпропетровське відділення Малої академії наук.
Крім того, у школах області мають бути розроблені індивідуальні плани інтелектуального дозвілля учнів. Тут передбачені походи до музеїв, театрів, на різні екскурсії (якщо це дозволяють погодні умови). У навчальних закладах працюватимуть також спортзали та комп’ютерні класи.