Безпека на дорогах і тротуарах: які умови створюють у Дніпрі

03.08.2021 14:42   -
Автор:

У Дніпрі створюють необхідні умови для безпеки водіїв і пішоходів. Типовий проєкт того, як має бути організовано пішохідний та паркувальний простір, представники Дніпровської міської ради продемонстрували на прикладі вулиці Воскресенської біля будинку 21-А.

Заступник директора КП «Транспортна інфраструктура міста» Дмитро Омельченко каже, що раніше хаотичне паркування тут створювало проблеми: «На цій вулиці автомобілісти часто залишали транспортні засоби на тротуарах, порушуючи правила дорожнього руху та створюючи перешкоди для пересування пішоходів. Наразі ж ця проблема вирішена: тут виділено паркувальну зону, нанесено відповідну розмітку, зокрема тут є розмітка 1.10 а, яка говорить про те, що у цьому місці не можна навіть зупинятися, не кажучи вже про те, щоб залишати автомобіль. Також ми механічно відокремили пішохідну зону антипаркувальними стовпчиками».

Зі свого боку головний спеціаліст-інспектор з паркування відділу контролю за стоянкою і зупинкою інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Костянтин Міхно перерахував позитивні наслідки такого упорядкування міського простору: «Тут збільшилася пропускна спроможність проїзної частини та зменшилася кількість випадків хаотичного паркування. Водії стали звертати увагу на те, де необхідно залишити транспортний засіб і паркуються переважно за правилами. Це впливає і на безпеку пішоходів, адже розмітка не дозволяє зупинятися автомобілям ближче ніж за 10 метрів до пішохідного переходу».