Берлінських студентів переведуть на вегетаріанське харчування

01.09.2021 06:00   -

У столиці Німеччини Берліні 34 їдальні і кафе при університетах з жовтня перейдуть на практично повністю вегетаріанське меню, – це, на думку організаторів, позитивно вплине на екологічну ситуацію – 30 серпня, оголосила організація Studierendenwerk Berlin, що займається питанням харчування студентів, житла, фінансової допомоги, проведення заходів та ін.

В цих їдальнях студенти можуть отримувати обіди зі знижкою. Модернізація меню пояснюється тим, що вегетаріанські та веганські страви менш шкідливі з точки зору екології і впливу на клімат.

Тепер 68% страв у берлінських університетських їдальнях будуть веганськими, 28% – вегетаріанськими і лише по 2% припаде на рибні і м’ясні страви.

В один із днів щотижня меню буде чисто вегетаріанським і веганським, два дні в ньому буде по одній рибній страві і ще два дні – по одній м’ясній страві.

«Нова концепція харчування була розроблена перш за все тому, що студенти неодноразово зверталися до нас з побажанням зробити меню в їдальнях більш сприятливим з точки зору впливу на екологію та клімат», – прокоментувала це нововведення Даніела Куммле з Studierendenwerk Berlin.

Тим часом стало відомо, що Volkswagen перестане подавати м’ясо у своїх їдальнях по всій Німеччині, а раніше компанія виробляла 18 000 свинячих ковбас на день.

The currywurst disappears from the German Volskswagen canteen - Pledge Times