“Батьківщина” витратила ще 55 мільйонів на “Новий курс” Тимошeнко

12.02.2019 16:00   -
Автор:

ВО “Батьківщина” далі б’є рекорди з витрат на діяльність партії. У IV кварталі 2018 року центральний штаб політсили витратив на рекламу на топ-телеканалах і білбордах 55 мільйонів гривень.
Такі дані зазначено у фінансовому звіті ВО “Батьківщина” за IV квартал минулого року, розміщеному на партійному сайті, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “ЧЕСНО“.
Кампанія з популяризації Юлії Тимошенко та “Нового курсу” стартувала в червні 2018 року й уже коштувала партії, ураховуючи й ці 55 мільйонів, понад 155 мільйонів гривень.
Як і в попередньому кварталі, перше місце з видатків посідає реклама на телеканалах медіагруп “1+1”, “Інтер” і “StarLightMedia”.

У IV кварталі на “1+1” транслювали привітання Юлії Тимошенко з Новим роком і Різдвом, а також ролик про “справедливу ціну на газ”.

Близько опівночі 31 грудня на каналі “1+1” під час рекламного блоку показали ще один ролик Тимошенко – 3-хвилинне привітання на тлі її сімʼї та однопартійців. У наступні дні його не повторювали.

На кінець 2018 року ВО “Батьківщина” не повністю розрахувалося за рекламу перед ТОВ “Старлайт бренд контент” (“СТБ”, “Новий канал”, “ICTV”). Партія винна холдингу ще майже 10 млн грн.
Також у жовтні-грудні політсила заплатила 10 мільйонів за розміщення зовнішньої реклами. За цей період Рух ЧЕСНО зафіксував одразу кілька різновидів такої реклами від Тимошенко.

ВО “Батьківщина” активізувалось у червні 2018 року. Ураховуючи дані за IV квартал, на просування “Нового курсу” та Юлії Тимошенко партія витратила вже близько 155 мільйонів гривень. Зауважимо, що всі ці видатки здійснено з приватних внесків, а не з держбюджету. Залучена ВО “Батьківщина” сума коштів на рекламу “Нового курсу” є рекордною порівняно з іншими політичними партіями.
Нагадаємо, що раніше Рух ЧЕСНО виявив схему з фінансування ВО “Батьківщина” начебто мешканцями Київщини, які найчастіше навіть не здогадувалися про те, що переказали партії гроші. У такий спосіб 2016-го та на початку 2017 року на центральний рахунок ВО “Батьківщина” надійшло 7,5 млн грн. За цим фактом відкрито одразу кілька кримінальних проваджень – через підроблення фінансової звітності та незаконне використання персональних даних. За два роки слідчих дій у поліції так і не визначили, хто скористався персональними даними людей для фінансування “Батьківщини”.
З 2016 року ВО “Батьківщина,” як й інші парламентські партії, отримує фінансування з державного бюджету. Ці кошти в партії витрачають насамперед на операційну діяльність: оренду офісів, канцтовари, виплату заробітної плати тощо. З 2016 до 2018 року ВО “Батьківщина” отримала з держбюджету майже 70 млн. Ще понад 37 млн на фінансування партії передбачено цьогоріч.