Батьки дніпровських школярів зможуть дізнатися як працює система OpenSchool in UA

10.05.2019 12:45   -
Автор:

Батьків дніпровських школярів запрошують взяти участь у тренінгу-презентації системи OpenSchool in UA. Про це сьогодні, 10 травня, під час прес-конференції розповів координатор проекту Роман Сердюк.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Дніпроград“.
Зазначена система дозволяє усім зацікавленим особам проводити моніторинг витрат шкільних фінансів. При чому, це стосується як бюджетних коштів, так і, так званих, добровільних внесків, які здійснюють батьки.
“У минулому році ми перевіряли як дніпровські школи публікують звітність. Ми побачили, що навчальні заклади роблять це по-різному: хтось публікує це у вигляді звичайної таблиці, хтось у вигляді веб-сторінки на сайті, а хтось просто викладає відскановані чеки та документи. Це унеможливлює обробку звітів і викладення їх у форматі відкритих даних, як того вимагає закон”, – зазначив Роман Сердюк.
У зв’язку із цим, представники проекту OpenSchool звернулися до міської ради із пропозицією спільного впровадження системи у навчальних закладах Дніпра. Втім, окрім декількох зустрічей з ініціаторами проекту, ніяких конкретних кроків з боку міськради зроблено не було.
Разом із цим, систему OpenSchool було презентовано безпосередньо керівництву шкіл. Деякі з них зацікавилися проектом і йдуть на зустріч впровадженню проекту.
Проте, Роман Сердюк також повідомив, що проект OpenSchool in UA представлять безпосередньо батькам, які мають бажання контролювати витрати у школах.
Для цього у інформаційно-виставковому центрі Mediaprostir відбудеться тренінг-презентація системи, під час якого учасники заходу зможуть ознайомитися з базовими навичками моніторингу освітніх закладів, а також більш глибоко зануритися у саму систему OpenSchool.
Тренінг відбудеться 14 травня о 18:30 за адресою проспект Олександра Поля 2Д (Парк Ракет).