Байден збирає нараду з європейськими лідерами, НАТО та ЄС через російську агресію

18.02.2022 12:47   -

У п’ятницю, 18 лютого, відбудеться відеозустріч лідерів США, Канади, ЄС, НАТО та п’яти європейських держав. Вони обговорюватимуть безпекову ситуацію навколо України, – повідомляє пресслужба канадського премʼєр-міністра Джастіна Трюдо.

Таке засідання ініціював Білий дім. Для розмови запросили президентів Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Великої Британії, глав ЄС та НАТО. Для медіа ця розмова буде закритою.

“Прем’єр-міністр візьме участь у зустрічі, організованій президентом США Джо Байденом, з лідерами Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Сполученого Королівства, Європейського Союзу та НАТО, щоб обговорити Україну”, – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті прем’єра Канади .

Зазначимо, що минулого тижня Джо Байден вже проводив таку зустріч.

В останні тижні США, інші країни НАТО та Київ неодноразово заявляли про загрозу “російського вторгнення”. Росія послідовно спростовувала ці твердження.

Міноборони Росії повідомило 15 лютого, що підрозділи Західного та Південного військових округів розпочинають повернення з навчань до пунктів базування, проте військові залишилися на колишніх позиціях.

Упродовж 17 лютого на Донбасі загострилася ситуація. Окупанти обстрілювали житлові райони з мирним населенням та влаштовували провокації. Українські бійці вели оборонний вогонь, але не стріляли по районах з цивільними жителями. Станом на 22:00 17 лютого окупаційні війська 50 разів порушували «тишу».