Азербайджан забезпечить Україну пальним для посівної

29.03.2022 08:16   -

Президент України Володимир Зеленський провів перемовини з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Дружня країна готова забезпечити Україну пальним для посівної, оскільки через повномасштабне вторгнення Московії та цілеспрямоване знищення ворожим військом пального для сільхозробіт, майбутній урожай, якій забезпечував їжею значну частину населення Землі, опинився під загрозою.

Про це Зеленський повідомив у своєму твіттері.

«Провів переговори з Президентом Азербайджану. Поінформував про нові удари по мирному населенню. Обговорили негайну потребу в зелених коридорах. Подякував за гуманітарну допомогу та готовність забезпечити пальним для посівної», – йдеться в повідомленні. 

Окрім того Зеленський додав, що поінформував президента Азербайджану Ільгама Алієва про нові удари по мирному населенню України та обговорив із ним негайну потребу у «зелених коридорах».

Президент України Володимир Зеленський заявив 26 березня, що через війну в Україні багато держав у світі можуть зіткнутися зі зростанням цін на продовольство.

25 березня Міністерство аграрної політики України повідомило про початок сівби в 11 областях. Відомство повідомило про скорочення площі, доступної для посівної основних ярих культур, порівняно з минулим роком.