Автокомпанії Fiat і Peugeot об’єдналися в одну – Stellantis

18.01.2021 17:30   -

Всесвітньо відомі автовиробники Fiat і Peugeot вирішили поєднати свої зусилля для пільш успішної конкуренції в автомобільній індустії і утворили спільну компанію Stellantis, – повідомляє Reuters.

Потрібно було більше року, щоб італійсько-американські та французькі автовиробники завершили угоду на 52 мільярди доларів. Вони вперше оголосили про плани злиття в жовтні 2019 року, щоб створити компанію з річним обсягом продажів близько 8,1 мільйона автомобілів.

Злиття між Peugeot S.A. та Fiat Chrysler Automobiles N.V., яке прокладе шлях до створення Stellantis N.V., набуло чинності сьогодні“, – йдеться у заяві двох автовиробників.

Акції Stellantis, яку очолить нинішній керівник PSA Карлос Таварес, почали торгуватися в Мілані та Парижі в понеділок, а в Нью-Йорку – почнуть у вівторок. Зараз аналітики та інвестори зосереджують свою увагу на тому, як Таварес планує вирішити величезні виклики, з якими стикається група – від надмірних виробничих потужностей до жахливих показників продажів у Китаї.

Таварес проведе свою першу прес-конференцію на посаді генерального директора Stellantis у вівторок, 19 січня. FCA та PSA заявили, що Stellantis може скоротити щорічні витрати на понад 5 мільярдів євро (6,1 мільярда доларів) без закриття заводів, а інвестори зацікавляться детальніше, як це зробити.

Як і всім світовим автовиробникам, Stellantis потрібно інвестувати мільярди в наступні роки, щоб перетворити свою лінійку автомобілів на відповідно до епохи електрики. Окрім того, є й інші нагальні завдання – відродження ринку в Китаї, раціоналізацію величезної світової авто-імперії та подолання величезної надлишкової виробничої потужності.

Генеральний директор FCA Майк Менлі, який очолить ключові операції Stellantis у Північній Америці, заявив, що 40% очікуваної оптимізації виробника автомобілів буде спричинено поєднанням платформ та силових агрегатів.

Fusion FCA/PSA : un colosse de l'industrie automobile est né | Challenge.ma