Австралія та Японія теж запровадили санкції проти РФ через визнання «ЛНР» і «ДНР»

23.02.2022 09:59   -

Австралія та Японія теж ухвалили рішення запровадити санкції проти Росії через визнання «незалежності» псевдореспублік «ЛНР» і «ДНР».

Премʼєр-міністр Фуміо Кісіда оголосив, що Японія запровадить низку економічних санкцій проти Росії, «ЛНР» і «ДНР». Так, уряд призупинить видачу віз «чиновникам» з окупованих регіонів і заморозить їхні активи. Японія також заборонить експорт та імпорт із «ЛНР» і «ДНР», розміщення та операції з новим суверенним боргом російського уряду.

Премʼєр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що Австралія негайно почне запроваджувати санкції проти Росії. Країна спочатку запровадить заборону на поїздки й адресні фінансові санкції щодо восьми членів Ради безпеки Російської Федерації. Під санкції також потраплять організації, повʼязані з Москвою, російські банки ДовідкаПроти банку ВЕБ, військового банку Промзв’язокбанк, банку «Россия», ИС Банк, Генеральний банк та Чорноморський банк., транспорт, енергетика, телекомунікації та нафтогазовий комплекс. Моррісон сказав, що санкції щодо фізичних та юридичних осіб будуть націлені на «винуватців і бенефіціарів цього насильства».

Свої санкції проти Росії та квазіутворень «ЛНР» і «ДНР» вже запровадили Велика Британія, Європейський Союз, Канада та Сполучені Штати Америки. Під обмеження потрапили банки та їхні дочірні компанії, суверенний борг Росії та російські еліти.

21 лютого Росія визнала незалежність «ДНР» і «ЛНР» у межах, які записані в їхніх «конституціях» — тобто в усіх межах Луганської та Донецької областей. 22 лютого Рада федерації дозволила Путіну ввести російські війська на Донбас.