Аварія на газогоні з українським газом

16.09.2020 07:58   -

15 вересня вночі, поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району прогримів вибух. Стався розрив газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України).

Вночі в Київській області сталась розгерметизація магістрального газопроводу КЗУ-1. Цей газогін використовується для транспортування газу від газовидобувних підприємств в східних областях до підземних газосховищ в західному регіоні України. Жертв та потерпілих немає. Постачання газу для споживачів організовано через інші газогони. Ця ситуація жодним чином не впливає на транзит газу до країн ЄС, – прокоментувала ситуацію з аварією на газогоні  пресслужба Оператора ГТС України.

Як тільки диспетчери отримали сигнал про падіння тиску, ділянку газопроводу, на якій сталась аварія, було відключено та локалізовано витік. Було оперативно організовано відповідні переключення на інші газопроводи, тому транспортування газу споживачам не припинялось.

Зараз на місці працює поліція та встановлюються причини аварії. По завершенню слідчо-оперативних дій ремонтні бригади ОГТСУ розпочнуть ліквідацію наслідків, за попередніми оцінками відновлення роботи цієї ділянки магістрального газопроводу займуть 2-3 дня.

Про деталі та завершення ліквідації аварії буде повідомлено додатково, – завершує заяву український оператор ГТС.