Авакову пророкують посаду прем’єр-міністра від Зеленського

03.05.2019 15:15   -
Автор:

Щодо посади прем’єр-міністра у команді Зеленського, то туди точно мітить Арсен Аваков. Ця фігура точно буде у «Зе!Команді».
Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив лідер С14, член Ради громадського контролю НАБУ Євген Карась, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Євген Карась вважає, що кадрові призначення у команді Володимира Зеленського будуть дуже «поганенькі». На його переконання, представники новообраного президента досі не назвали жодного прізвища, бо в них немає кандидатур.
«Мені відомо, що Кошовий має якихось товаришів офіцерів, і зараз він ходить й дискутує, хто буде керувати Генеральним штабом. Спочатку я думав, що це жарт, але тепер розумію, що ні, бо цю інформацію я почув від серйозних людей», — каже Євген Карась.
Щодо голови Служби безпеки України та Генерального прокурора, на переконання лідера С14, у команді Зеленського також ще не визначилися, кого призначатимуть на ці посади.
«Я говорив зі Святославом Юрашем, він казав про деякі кадрові призначення. Він запевняв, що вони будуть. Але через два дні в команді Зеленського говорили навпаки. Потім все знову змінилося. Тобто зараз там ніхто нічого не знає. Там безлад. Тому буде багато поганих призначень», – вважає Карась.
А от щодо посади прем’єр-міністра, то, за словами Євгена Карася, мітить на цю посаду Арсен Аваков.
«Якщо ми глянемо на реформу поліції, ми зрозуміємо, що буде далі з Кабміном. Ця фігура точно буде в команді Зеленського. Аваков залишиться одним із впливових людей. Також буде група депутатів із «Відродження». Це також квота його впливу. Це все старі люди. Тому буде досить сильний кадровий хаос. Але сподіваюся, що в Зеленського будуть хоч якісь хороші кадрові призначення», – додав лідер С14.
Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила результати другого туру президентських виборів, що пройшли 21 квітня. Володимир Зеленський переміг у більшості регіонів, за винятком Львівської області та закордонного виборчого округу.
Саме з цього періоду починається термін у 30 днів, встановлений законом для інавгурації нового Президента України. Таким чином, граничний термін для дня інавгурації – 3 червня.