«АрселорМіттал Кривий Ріг» сплатив штраф добровільно

10.11.2020 17:06   -

Державна екологічна інспекція стягнула з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» понад 7 мільйонів гривень збитків за порушення природоохоронного законодавства, наразі ведуться розрахунки щодо збитків за іншими видами викидів – інформує Офіційний веб-портал Державної екологічної інспекції України.

“У вересні ДЕІ перевірила підприємство і виявила перевищення допустимих викидів діоксиду сірки та оксидів азоту. Це завдало природі шкоди на суму 7 103 989,07 гривень. Окрім того, наразі ведуться розрахунки щодо збитків по іншим видам викидів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” визнав, що порушив природоохоронне законодавство, і сплатив ці кошти до державного бюджету.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» визнало, що порушило природоохоронне законодавство і сплатило ці кошти до державного бюджету», – проінформував голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

З "АрселорМіттал" за порушення екологічних норм стягнули понад 7 млн грн

Приклад сплати підприємством збитків у добровільному порядку має наслідуватись й іншими суб’єктами господарювання.

«Сподіваюсь, у майбутньому таких позитивних прикладів відповідального ставлення підприємства до виконання своїх зобов’язань буде більше. Особливо це актуально для ТОП-забруднювачів, які часто не допускають інспекторів ДЕІ до перевірок, не виконують приписи, не сплачують штрафів та не відшкодовують збитки, завдані екології», – зазначив Андрій Мальований.

Водночас метою Держекоінспекції є не стягнення збитків з порушників, а екологізація підприємств.