Арахамія пропонує «торгуватися» з Росією за Донбас

12.02.2020 11:57   -
Автор:

В ефірі телеканалу «Прямий» керівник парламентської фракції «Слуга народа» Давид Арахамія заявив, що готовий надати дніпрову воду в Крим у разі поступок Путіна в питаннях повернення під український контроль Донбасу, повідомляє Громадське.
«Я буду вважати це достатнім компромісом. Я б на таке пішов. Тому що в Криму так чи інакше водою будуть користуватися громадяни України», — сказав він.
Така заява обурила лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який тлумачить таку позицію як здачу Росії півмільйона кримських татар.
«Якщо хтось в державі припускає, що можна буде здати народ кримських татар, можна буде здати всіх українців, а їх там не менше 500 тисяч… Ми ніколи не допускаємося того, що держава може нас продати за воду», — Зазначив Чубаров.
Картинки по запросу
5 лютого було поширене повідомлення про те, що в Сімферополі виникла гостра нестача питної води, запасів якої вистачить на 100 днів. Втім, постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич зазначив, що Україна не планує відновлювати водопостачання до Криму. Він додав, що «вода з каналу піде в Крим тільки після деокупації».
Заступник Чубарова Ільмі Умеров на своїй сторінці у Фейсбук звернувся до Арахамії:
“Давид, задай самому себе вопрос. Как будет записано в договоре о поставках воды в Крым? Украина поставляет воду в 83-й регион РФ, Республику Крым? Это прямое признание юрисдикции России в Крыму. По международным правилам за все проблемы на оккупированной территории несёт ответственность оккупант”.
Днепр.Главное