Apple нарешті заходить в Україну

01.07.2021 10:16   -

Американська корпорація відкрила офіційне представництво в Україні та починає самостійно займатися ввезенням і розмитненням всіх своїх пристроїв, – повідомляє видання UBR.

Тепер для українських партнерів змінюються умови роботи — ніхто з великих партнерів в Україні більше не зможе провозити «сірий» товар. Тепер же Apple буде контролювати не тільки ввезення, але і якість надаваних консультацій в магазинах офіційних реселерів.

До відкриття офісу великі торгові мережі мали право на ввезення певних обсягів продукції Apple, а для розрахунків з корпорацією вони взаємодіяли з дистриб’ютором «Асбіс». Генеральний директор «Асбіс-Україна» Віталій Мельниченко заявив, що дистриб’ютор продовжить займатися продукцією Apple.

Найближчим часом Apple може відкрити в Україні фірмову ритейл-мережу. Також можлива поява раніше недоступних в Україні сервісів компанії.

“Це важлива новина. Відкриття офісу Apple посилить наш імідж на міжнародній арені і в перспективі буде сприяти залученню нових інвестицій”, – написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Вже більше року наша команда спілкується як з європейським, так і з американським офісом компанії. Разом плануємо запускати нові послуги Apple для українських користувачів”, – додав міністр

28 червня служба підтримки Apple офіційно додала українську мову. Тепер українські користувачі зможуть отримувати консультацію з технічних питань рідною мовою.

У вересні 2020 року Apple відкрила вакансію україномовного фахівця для голосового помічника Siri. До цього моменту українських користувачів обслуговували за замовчуванням російською мовою, а власників американських облікових записів — англійською.