Amazon оприлюднив тизер найдорожчого серіалу за мотивами «Володаря перснів»

20.01.2022 13:43   -

Стримінговий сервіс Amazon Prime оприлюднив тизер нового серіалу за мотивами трилогії «Володар перснів». Він матиме назву «Персні влади» (Rings of Power).

В Amazon анонсували, що серіал вийде 2 вересня 2022 року.

«Майбутній серіал Amazon Studios уперше виводить на екрани героїчні легенди про легендарну Другу епоху історії Середземʼя. Дія цієї епічної драми відбувається за тисячі років до подій у книгах Дж. Р. Толкіна «Хоббіт» і «Володар перснів» і перенесе глядачів в епоху, коли зароджувалися великі держави, королівства піднімалися до слави і падали в руїни, неймовірні герої піддавалися випробуванням, надія висіла на найтонших нитках, а найбільший злодій, який коли-небудь з’являвся з-під пера Толкіна, загрожував покрити весь світ мороком», — йдеться в описі.

Згідно з книгами Толкіна, персні влади були викувані у Другу епоху Середзем’я. Усього їх було 20: був головний Єдиний перстень, ще три належали ельфам, сім — гномам, дев’ять — людям.

Текст на відео начитує Галадріель, яку у фільмах «Володар перснів» і «Хоббіт» грала Кейт Бланшет. За даними ЗМІ, у новому серіалі цю героїню зіграє Морфідд Кларк.

У 2017 році Amazon Studios купила за $250 мільйонів права на франшизу «Володар перснів» і розпочала роботу над серіалом. Зйомки першого сезону обійшлися в $465 мільйонів, що робить серіал найдорожчим телешоу у світі.