Альянс Міста Дружби: Гранд-Репідс (США) оголосив укріплення співпраці з Дніпром

08.06.2023 17:44   -

На передодні щорічного свята міст-побратимів у Гранд-Репідс, американському місті в штаті Мічиган, було оголошено про укладення альянсу між Містом Дружби та Дніпром. Цей важливий крок передує встановленню побратимських зв’язків. Місцеві медіа Західного Мічигану вже раніше жваво анонсували цю подію.

“Це додає величезне різноманіття до нашої спільноти, і це дійсно збільшує нашу зобов’язаність стати всебічною та гостинною спільнотою для всіх,” – цитує канал “FOX17” слова міського голови Гранд-Репідс, пані Розалін Блісс.

Ця традиційна подія для міста також зібрала представників різних міст-партнерів Гранд-Репідсу.

“У цій боротьбі наші найсильніші знаряддя – це благословення Боже та щирі друзі. Це те, що нас зміцнює. Це те, що веде нас до перемоги світла над темрявою середньовіччя. Дякуємо вам, що стоїте на боці світла разом з Україною та нашим Дніпром,” – підкреслив мер Дніпра, Борис Філатов, у своєму відеозверненні, яке було показано присутнім.

У цьому жесті підтримки Дніпра та всієї країни до церемонії було внесено український колорит. “Це надихає місцеву спільноту. Це допомагає їм почуватися, немов вони вдома,” – зауважив представник української громади, Олександр Коваленко.

Нагадаємо, що перші кроки до зміцнення відносин між цими двома містами були зроблені рік тому. Тоді мер Гранд-Репідсу, пані Блісс, та мер Дніпра, Борис Філатов, провели спільну відеоконференцію та визначили плани подальшої співпраці.

Варто зазначити, що Гранд-Репідс є містом, де була заснована відома компанія “Amway”, і звідти також родом посол США в Україні, Бріджит Брінк. Як і все світове співтовариство, вони уважно стежать за подіями, що відбуваються в Україні (зокрема, у Дніпрі) під час війни, спричиненої Росією.