Активісти вимагають санкцій проти Загіда Краснова

05.12.2021 18:24   -
Автор:

Активісти знову рушили до Києва, вимагаючи застосування санкцій проти дніпровського політика і депутата міськради Загіда Краснова. Акція громадських організацій «Спільна варта» та «Стоп корупції» пройшла 30 листопада біля Верховної Ради, – повідомляє видання 49000.

Активісти намагалися привернути увагу влади до того, що з 2006 року Краснов активно співпрацював із відомим сепаратистом Олегом Царьовим, що був активним прихильником російської ідеї про створення “новоросии”. Саме завдяки сприянню впливового в часи Януковича Царьова і його політичної сили Загід Краснов зміг добитися якоїсь популярності в Дніпрі і стати депутатом міськради.

З 2006 року Краснов увійшов до Дніпропетровської міської ради. І з цього моменту розпочалася хоча б відкрита співпраця Краснова та Царьова. У 2006 році Партія регіонів фактично сформувала найбільшу фракцію та створила коаліцію з досить невеликою політсилою «Громада». Сам Олег Царьов відсторонився від управління у міськраді та повністю передав кермо влади Загіду Краснову“, – зазначає дніпровський політолог Богдан Галенко.

Завдяки такому повороту подій Краснов зміг збільшити свій вплив у Дніпрі, отримав доступ до бюджетних коштів, збудував свій бізнес. Після втечі Царьова у Росію в 2014 році, здавалось, стосунки між ним і Красновим припинилися. Але, здавалося. Активісти виявили, що лідер «Громсили» і регіонал-втікач зберігають зв’язок і досі – соратник Краснова Ігор Лаппо задіяний у багатьох бізнесах із партнером сина Царьова Леонідом Лук’яновим. Більше того, Краснов та його син Руслан відкрито відвідують територію країни-агресора.