Активісти влаштовують пікет, щоб звільнити недолюстрованого посадовця

23.12.2015 19:01   -
Автор:

25 грудня 2015 року відбудеться пікетування Державної фіскальної служби України з вимогою звільнити недолюстрованого начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Василя Андрухіва.
Про це пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на ВГО «Інститут «Республіка».
«Мета акції – привернути увагу громадськості та ЗМІ до недотримання керівництвом ДФС України вимог люстраційного закону, вимусити Насірова (Голова ДФС України) звільнити Андрухіва на підставі Закону України «Про очищення влади», – зазначається у повідомленні.
Довідково.
З 29.09.2015 р. по 08.10.2015 р. спільна робоча група з представників Міністерства юстиції України, Міністерства фінансів України, Національного агентства України з питань державної служби та Секретаріату Кабінету Міністрів України за дорученням Кабінету міністрів України провела перевірку виконання ДФС України вимог ЗУ «Про очищення влади».
За результатами проведеної перевірки (http://lustration.minjust.gov.ua/article/read/93), серед іншого, було встановлено, що начальник ГУ ДФС у Дніпропетровській області Андрухів В.М. підпадає під люстрацію на підставі ч.1,2 ст.3 ЗУ «Про очищення влади» (перебування на визначених Законом посадах під час правління Януковича та розстрілів Євромайдану). Тобто Андрухів, згідно з вимогами Закону, повинен бути звільнений, а відомості щодо нього – внесенні до люстраційного реєстру.
Пройшло вже понад 2 місяці з моменту встановлення вищезазначеного. Але Голова ДФС України Насіров не звільняє Андрухіва, тим самим саботуючи виконання вимог Закону. Андрухів досі, всупереч Закону, продовжує займати свою посаду.
Акцію буде проведено 25 грудня за адресою: м. Київ, Львівська площа, 8 (ДФС України). Початок о 10.00.
Додаткова інформація: (093) 121 11 12, експерт у сфері очищення влади Інституту «Республіка» Артем Амельченко.
Читайте також: На Дніпропетровщині хабарник наживався на ремонті дитсадка