Акцію «Свіча пам’яті» та фінал флешмобу #Герої_Дніпра 8 травня провели біля Дніпровської міськради

09.05.2021 07:01   -

300 запалених свічок на фасаді міської ради та лазерна проєкція з іменами героїв – у Дніпрі до Дня пам’яті та примирення триває акція «Свіча пам’яті» та фінал флешмобу #Герої_Дніпра.

Розпочався захід із запалених вогників у вікнах мерії о 20:30, а вже за п’ятнадцять хвилин на будівлі по черзі з’являлися імена оборонців Дніпра всіх часів.

«Свічки запалюємо вже декілька років поспіль, а лазерний флешмоб на будівлі міськради рік тому ініціював мер Дніпра Борис Філатов. Очільник міста запропонував публікувати у фейсбуці за хештегом #Герої_Дніпра історії про рідних, які захищали країну у Другій світовій війні, та тих, хто бореться за мир і сьогодні. З’являться імена понад 600 героїв, торік на фасаді міськради — близько 300», — розповіла заступниця директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Олена Куян.

Акції проходитимуть і дев’ятого травня, з 20:30 до 22:00.

Згадуватимуть наших героїв також у рамках телемарафону «Герої Дніпра» на телеканалі «ДніпроTV». Він тривав восьмого травня і продовжиться дев’ятого — з 17:00 до 22:00.