Активісти заблокували виділення квартир прокурорам у Дніпропетровську

11.08.2015 16:38   -
Автор:

Відповідне рішення планували ухвалити на виконкомі Дніпропетровської міської ради.
Про це Depo.Дніпро повідомив активіст руху “Громадський контроль” Денис Селін.
Він зазначив, що на рішення виконкому 10 серпня виносився проект про створення первинних документів для видачі квартир співробітникам прокуратури.
Як зазначив активіст, з 15 липня набули чинності зміни до закон “Про прокуратуру”, відповідно до яких питання забезпечення співробітників житлом вже не має вирішувати міськрада.
“Зараз вкрай мало виділяється квартир людям, які служитли в АТО, багатодітним сім’ям. Тому це рішення викликало суспільний резонанс, – наголосив активіст. – Ми передивлялися за останні три роки видачі квартир. В минулому році, якщо не помиляюся, багатодітним сімям видали 2 квартири, а загалом – порядка 80-тьом співробітникам прокуратури, СБУ та іншим силовим відомствам”.
Селін підтвердив раніше озвучену екс-в.о. керуючого справами виконкому Дніпроміськради Вадимом Шебановим думку про те, що співробітники прокуратури першими отримують інформацію про померлих самотніх людей, чиї квартири передаються в комунальну власність, а потім “бронюють” їх для своїх співробітників.
“Станом на кінець квітня цього року на запит була офіційна відповідь міськради, що були вільні лише 4 квартири”, – повідомив активіст. А в проекті рішення виконкому – уже 18 адрес.
Активісти заблокували виділення квартир прокурорам у Дніпропетровську - фото 1
Під тиском громадськості рішення на виконкомі 10 серпня так і не було розглянуте, проте, наголошує активіст, може знову “виплисти” на наступних засіданнях.
Нагадаємо, вчора ввечері було оприлюднене рішення про звільнення Вадима Шебанова з посади.