Ахметов має сидіти в тюрмі, – нардеп Денисенко

16.12.2014 12:43   -
Автор:

Народний депутат України 8 скликання Андрій Денисенко заявив, що готує депутатське звернення до СБУ, яке є заявою про злочин щодо фінансування Ахметовим терористичних організацій ДНР та ЛНР.
Про це нардеп написав у своєму фейсбук, передає видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Вимагаю притягнення головного “гуманітарія” Лугандону до кримінальної відповідальності – в порядку ч.2 ст. 258-5 Кримінального Кодексу України – за фінансування тероризму, що передбачає позбавлення волі від 10 до 12 років і конфіскацію майна.
Рінат має сидіти в тюрмі, а його імперія має бути конфіскована в державну власність.
Фонд Ріната Ахметова спрямовує щодня від 20 до 40 фур своїх “гуманітарних” вантажів двом адресатам – на бази торговльної мережі Брусничка (що точно не є благодійною установою) і в розпорядження російських бойовиків, які левову частку продовольства використовують для забезпечення своїх військових загонів.
Натомість терористи дозволяють і далі працювати підприємствам СКМ на окупованій території, а батальйони Восток і Оплот надають підприємствам Ахметова збройну охорону.
Щоби прикрити цю цинічну оборудку, крихти – до 10% від обсягу вантажів – роздаються дійсно зголоднілому населенню. І то – не через міжнародні допомогові організації, а через “соціальні служби” ДНР і ЛНР, таким чином підтримуючи авторитет і легітимність терористично-окупаційного режиму на Донбасі.
Фактично Ахметов з підконтрольної Україні території годує загони сепаратистів, московських найманців і окупаційні війська РФ, фінансує війну і смерті наших армійців. Про це добре відомо керівництву держави і правоохоронних органів, які своїм мовчанням і бездіяльністю покривають цю масштабну злочинну і антидержавну діяльність Ахметова.
Гадаю, прийшов час покласти цьому край і нарешті поставити питання про відповідальність головного розпалювача війни, який вивів на сцену донбаської драми тисячі ходаковських, габарєвих, захарченків та іншої рашистської швалі, а тепер в прямому смислі підгодовує цю зграю.
Читайте також: Грузовики Рината Ахметова вместо Донецка уедут в Днепропетровск
Злочини Ахметова на поверхні, і ніяка виправдальна брехня про “гуманітарну місію” цього ляльковода терористів не має нас ввести в оману.
Переконаний, що така постановка питання матиме підтримку суспільства і побратимів з числа народних депутатів – Бориса Філтова, Віталія Купрія, Юрія Берези, Дмитра Яроша та інших», – написав Денисенко.
Також нардеп запропонував правозахисникам розробити таку схему постачання гуманітарної допомоги на Донбас, «яка би унеможливила ці криваві олігархічні торги і в дійсності сприяла порятунку голодних, а не годівлі вбивць».