Адресна матеріальна допомога ветеранам АТО/ООС на оплату житлово-комунальних послуг у Дніпрі: розмір і новий порядок надання

05.05.2021 17:20   -

У Дніпрі в рамках муніципальної програми «Родина героя» ветерани АТО/ООС, члени сімей загиблих з 2014 року отримують щомісячну матеріальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі, що не покриває 100 % (в межах норм споживання) від державної пільги: член сім’ї загиблого – 50 % та учасник бойових дій – 25 %. У квітні нинішнього року затверджено новий порядок надання згаданої допомоги. Відтепер її розмір щомісячно становить 300 грн на одне домогосподарство, яке відповідає реєстрації місця проживання одержувача або членів його сім’ї.

За словами заступниці директора департаменту соціальної політики міської ради Юлії Дмитрової, за останні роки виникла проблема у відшкодуванні витрат через комунальні служби. Умовами договору передбачено зобов’язати постачальника щомісячно надавати розрахунки вартості за фактично надані послуги в межах соціальних норм для учасників бойових дій, членів сімей загиблих. Однак підприємства надавали факт споживання послуг.

«У пільгової категорії виникала проблема з непогашенням комунальних послуг. Тому ухвалено рішення затвердити новий порядок надання адресної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг. Її розмір щомісячно становить 300 грн. Заявник самостійно може визначати розмір відрахувань і постачальників, яким перераховується адресна допомога», – розповіла під час прямої телефонної лінії 5 травня Юлія Дмитрова.

Зі свого боку начальниця відділу персоніфікованого обліку отримувачів пільг Новокодацького району Правобережного управління соціального захисту міської ради Анна Корнійчук зазначила: «Ті, хто мають право на отримання адресної допомоги на оплату ЖКП, повинні звернутися до управління соціального захисту за місцем реєстрації. До заяви додаються копії документів: паспорт, ІНН, посвідчення учасника бойових дій чи члена сім’ї загиблого (померлого), довідка про склад сім’ї. Адресна допомога – безготівкова і призначається з місяця звернення».