«Золота середина»: Резніченко зайняв 12 місце у рейтингу губернаторів

06.02.2017 18:16   -
Автор:

Комітет виборців України оприлюднив «Рейтинг діяльності голів ОДА за 2016 рік». Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів. Голова ДніпроОДА Валентин Резніченко зайняв у ньому 12-те місце з 24-х.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на сайт КВУ.
Дніпропетровська область межує з Донецькою, а тому відграє значну військово-стратегічному роль. ТакожДніпропетровщина – великий індустріальний регіон з розвиненою гірничо-видобувною, металургійною,енергетичною промисловістю.
Незважаючи на значний потенціал, область демонструє низькі темпи соціально-економічного розвитку,зокрема індексу реальної заробітної плати. Окрім того, регіон має низький індекс обсягів промислової тасільськогосподарської продукції, а також залучення інвестицій та зростання доходів місцевих бюджетів.
Позитивна динаміка присутня в енергозбереженні, працевлаштуванні безробітних та прийнятті в експлуатацію житла.
Експерти відзначають, що очільник Дніпропетровщини Валентин Резніченко, є креатурою колишнього голови Адміністрації Президента Бориса Ложкіна, оскільки працював у «Українському медіа холдингу», власником якого був Ложкін. Валентин Резніченко встиг попрацювати понад місяць головою ЗапорізькоїОДА, однак потім був переведений на Дніпропетровщину, замінивши на посаді «бунтівного» ІгоряКоломойського.
Найвище експерти оцінили роботу очільника області у сфері надання адміністративних послуг, зокрема електронних. Також вони відзначили важливу роль ОДА у підтримці армії та лікуванні поранених, хочанаголосили, що це більше заслуга команди попереднього керівника регіону Ігоря Коломойського.
Валентин Резніченко не фігурував у скандалах, однак деякі експерти відзначають, що у питанні взаємодії ОДА та обласної ради все ж присутні конфлікти через їхню підконтрольність різним політичним силам.
Позитивна динаміку спостерігається у питанні проведення енергозберігаючих заходів та працевлаштування безробітних. Крім того, область займає високу позицію за показником оснащеннябагатоквартирних житлових будинків теплолічильниками.
Індекс росту реальної заробітної плати у Дніпропетровській області суттєво відстає від загальноукраїнських показників: за січень-листопад 2016 року він становив 102% до минулорічнихпоказників (по Україні 108,8%).
Найвищим балом експерти оцінили діяльність ОДА щодо проведення децентралізації.
Поміж успішних регіональних проектів було відзначено підтримку Порталу державних послуг iGov, впровадження системи E-contact (включаючи публікацію відкритого коду) та роботи Центру із допомоги бійцям АТО. Загалом експерти високо оцінили роботу ОДА щодо спрощення системинадання адмінпослуг та впровадження системи Prozorro.
Серйозних скандалів щодо кадрових призначень експерти не відзначили. У той же час їх думкирозділилися щодо питання взаємодії ОДА та обласної ради. Одні відзначили, що атмосфера співпраціє робочою і конфліктів, як правило, не виникає. Інші ж вказали на те, що ОДА та облрадапідконтрольні різним політичним силам, тому реальної взаємодії не існує.
Експерти також високо оцінили діяльність ОДА щодо допомоги армії. Поміж іншого наприкінці січня 2017 року в Дніпрі за підтримки ОДА та облради відкрили перший в Україні музей АТО.