Вілкула-старшого оголошено переможцем без розгляду скарг (ВІДЕО)

17.11.2015 12:00   -
Автор:

У Кривому Розі Дніпропетровської області міська виборча комісія зафіксувала результати виборів міського голови до надходження скарг. Також спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА відзначають аномальну явку на окремих дільницях та разючу різницю між центром і краєм Кривого Рогу: якщо по всьому місту проголосувало 35% виборців, то в Інгулецькому і Тернівському районах зафіксовано 60 і 70 відсотків явки.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро”.
За словами Юрія Милобога, кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі», його опонент Юрій Вілкул (кандидат від «Опоблоку») задіяв „каруселі” і „вброси” в Інгулецькому районі.
Голова міської виборчої комісії Павло Гивель стверджує, що скарги почали надходити після того, як підбили підсумки і комусь результат не сподобався. За його словами, всі скарги були зареєстровані після голосування і підбиття підсумків по протоколу: «До самого оформлення по протоколу зауважень не було, були зауваження до роботи дільниць. Розгляд скарг відбудеться завтра о 18:00, рішення комісії мінятися не буде».
Читайте також: Криворізька «Батьківщина» підтримує ініціативу перерахунку голосів на виборах мера
Народний депутат від «Самопомочі» Ярослав Маркевич, котрий прибув до Кривого Рогу, впевнений, що такий спосіб прийняття скарг — спеціальний хід виборчої комісії, спрямований на те, щоб Юрій Милобог не міг захистити свої інтереси: «Все зараз у владі міської виборчої комісії. Вона не мала приймати таке швидке рішення, а мала дати можливість під час засідання вислухати всі скарги, всі пропозиції. В тому числі пропозиції від членів комісії, які теж не були протягом засідання заслухані — їм дали лише можливість проголосувати проти», — говорить Маркевич.
Місцеві активісти закликали небайдужих збиратися 17 листопада о 18 годині під будівлею міської виборчої комісії.