В Дніпропетровську розробили закон «Про відкликання народного депутата України»

14.10.2014 12:09   -
Автор:

Громадська організація «Народна воля Дніпра» розробила проект закону «Про відкликання народного депутата України». У розробці взяли участь юристи та громадські активісти з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси, Запоріжжя та інших міст України.
Про це повідомляє інтернет-видання «ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу організації.
Законопроект передбачає можливість для виборців достроково припинити повноваження депутата, зібравши необхідну кількість підписів виборців під заявою на спеціальному бланку, який видаватиметься Центральною виборчою комісією.
Так, для відкликання народного депутата, який був обраний по мажоритарному округу необхідно зібрати підписи 60% виборців, які брали участь в останньому голосуванні.
Для того, щоб припинити повноваження народного обранця, який пройшов до Верховної Ради за партійними списками, необхідно зібрати кількість підписів, пропорційну до кількості виборців, яка проголосувала за таку партію.
Законопроектом передбачено також так званий інститут імперативного мандату – відкликання народного депутата з’їздом тієї політичної сили, за списками якої його було обрано.
ГО «Народна воля Дніпра» розмістила розроблений законопроект на своєму офіційному сайті та запрошує усіх бажаючих ознайомитись із ним та надіслати власні пропозиції: proekt@dniprocentrizm.org