В Дніпропетровську диверсанти планували політичні вбивства

30.05.2015 11:01   -
Автор:

На Дніпропетровщині злочинна група за завданням “ЛНР” готувала низку диверсій, терористичних актів та політичних вбивств.
Як повідомили у прес-центрі СБУ, у ході спецоперації затримано чотирьох зловмисників, які готували фізичну розправу над волонтерами та членами добровольчих батальйонів. У затриманих вилучено вогнепальну зброю та бойові гранати.
“Встановлено, що терористичну групу очолював 39-річний співробітник однієї з приватних охоронних структур Дніпропетровська з позивним “Мауглі”. Серед інших затриманих зловмисників члени “Союза советских офицеров” − ветеран спецназу і керівник федерації карате”, – зазначено у повідомленні СБУ.
Зв’язковим із ватажками терористичної організації “ЛНР” був 23-річний бойовик, який брав участь у незаконних збройних формуваннях на Луганщині і був таємно засланий до Дніпропетровська у лютому ц.р. під виглядом переселенця.
“Група отримала від бойовиків на прізвиська “Саід” і “Остап” список громадських активістів, членів “Правого сектора”, добровольчих батальйонів для організації їх фізичного знищення. Також група мала вчинити теракти в обласному центрі. Готуючись до злочинів, зловмисники тренувалися на колишньому військовому полігоні”, – повідомили в СБУ.
У ході обшуків помешкань зловмисників правоохоронці вилучили п’ять гранат “РГД-5”, вогнепальну зброю та набої, комп’ютерну техніку із матеріалами, що свідчать про протиправну діяльність затриманих, засоби зв’язку для координації з бойовиками т.зв. “ЛНР”.
У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.


ФОТО: прес-служба СБУ