В Дніпрі потрібно вирішувати проблеми, а не забороняти пісні, – думка експерта

14.09.2018 16:30   -
Автор:

Заборона антиукраїнських виконавців у Дніпрі не є повноваженням депутатів місцевої ради. Для цього існують комісії при Міносвіти та в інших органах державної влади, у них є такі важелі. Окрім цього, у Дніпрі є багато інших проблем – треба зосереджуватись на економічному розвитку, соціальній нестабільності.
Про це в коментарі інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» заявив політолог Владислав Романов.
«От якщо б депутати розглядали позбавлення статусу почесного громадянина, то це було б в їхній компетенції. Але яким чином вони можуть заборонити пісні? Я помітив тенденцію стосовно виконавців, які засвітились у кремлівській пропаганді – люди самі перестають їх слухати», – зауважив експерт.
Читайте также: Запретить в Днепре песни антиукраинских артистов фактически невозможно
«Як заборонити це на території окремого міста, я не розумію. Це, можливо, трошки навіть піар, але на цьому не треба розмінюватись. У місті є багато інших проблем – треба зосереджуватись на економічному розвитку, соціальній нестабільності. Приємно, що реалізуються серйозні проекти», – заявив Владислав Романов.
Читайте также: Мэр Днепра заявил, что российские песни запрещать не будут
«Найменше, що треба розглядати – це те, хто що слухає. Для цього є різні ток-шоу та дискусійні майданчики. Треба враховувати, що дуже багато виконавців, які співають пісні залежно від того, де у них є можливість виступати, тому що це їх заробіток. А вже потім виникають ситуації: а я не знав, а що таке, і таке інше. Деякі люди, як Кобзон, свідомо це робить, деякі попливли за течією. Дехто не знайшов у собі сили відмовитись. Але ті, хто відмовили, стикаються з блокуванням можливості проводити гастролі та турне», – нагадав політолог.