У другому турі Вілкул перейде до агресивної кампанії, – політолог

28.10.2015 18:00   -
Автор:

Непереконливі результати Олександра Вілкула в першому турі виборів мера Дніпропетровська можуть змусити однодумців і меценатів, що підтримують політика, перейти до більш активних дій, щоб гарантувати своєму кандидатові впевнену перемогу 15-го листопада. Такий прогноз роблять експерти, які відстежують перебіг виборчої кампанії в місті на Дніпрі.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«У ході всієї передвиборчої кампанії зі штабу Вілкула приходила інсайдерська інформація про те, що екс-віце-прем’єр практично не сумнівався у своїй перемозі ще в першому турі», – зазначає політолог Віктор Фєсєв.
За його словами, політиком вже були побудовані плани щодо дерибану міського майна буквально в перші дні роботи. І зовсім не даремно багато місцевих тендерів було призначено на 9-11 листопада.
«Мабуть, Вілкул не хотів затягувати процес розплати зі своїми спонсорами – «смачними» активами і «приємними» замовленнями. Не виключено, що багато донецьких олігархів вже потирали руки в передчутті», – підкреслює політолог. Він вважає, що партнери «Опозиційного блоку», не отримавши бажаного, в процесі підготовки до другого туру будуть діяти агресивніше.
Інші експерти не виключають силового тиску, підкреслюючи, що команда Вілкула досить наочно показала, на що вона готова для досягнення своїх цілей. Зокрема йдеться про стрілянину, яку в понеділок, 26 жовтня, відкрили прямо серед білого дня біля одного з окружкомів Кривого Рогу, де на пост мера балотувався батько екс-віце-прем’єра Юрій Вілкул. «Вважаю, що ні в кого не виникає сумнівів у тому, як саме старший Вілкул отримав перемогу в Кривому Розі. «Правильні» люди в комісіях рахували бюлетені «як треба», а «неправильним» членам виборчкомів на прикладі цієї стрілянини біля тридцять третього окружкому досить однозначно натякнули на наслідки інакомислення», – акцентує увагу Віктор Фєсєв.
Читайте також: В Днепропетровском университете третьего возраста обучение идет полным ходом
«Немає сумнівів у тому, що в Дніпропетровську нас очікує дуже брудна боротьба в найближчі три тижні. Завданням Олександра Вілкула буде не пустити на вибори молоде покоління, яке є електоральним ядром його конкурента Бориса Філатова. Це можуть бути і залякування, і погрози роботи військкоматів прямо на дільницях, що в «лайтовому» режимі ми спостерігали перед голосуванням 25-го жовтня. Тільки від свідомості і відповідальності виборця залежатиме результат виборчих перегонів у Дніпропетровську», – вважає Сергій Кузьменко, директор центру «Всеукраїнський соціологічний союз».