У Павлограді відкрили перше модульне містечко для переселенців

13.02.2015 14:23   -
Автор:

Це найбільше модульне містечко з 7-ми, що зводилися у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях. У комфортабельних тимчасових будиночках вже оселилося близько 450 переселенців з Донецької та Луганської областей. Загалом модульне містечко у Павлограді може прийняти 640 людей.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Кожен з тих, хто був вимушений тікати з власної домівки у Донецькій та Луганській областях, зможе оселитися тут на 3 місяці. За цей час йому буде підібране постійне житло на території області чи в інших регіонах країни. Урочисто відкрили модульне містечко Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, Надзвичайний та Повноважний посол ФРН в Україні Крістоф Вайль та радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман.
«Люди, які переїхали сюди обрали мирне життя. Вони не захотіли жити під ДНР та ЛНР. В цю хвилину руку допомоги простягли нам наші друзі – Уряд Німеччини. Завдяки таким вчинкам ми розуміємо, що єдина Україна та єдина Європа – це не просто слова», – сказав радник губернатора Борис Трейгерман.
«Ці будинки – частина обіцянки, яку дала Ангела Меркель під час свого візиту в Україну для того, щоб полегшити життя людей, які повинні були втікати від війни. Це знак німецької солідарності з Україною. Німеччина й Європа не залишать вашу країну в цей складний час на самоті. Ми на вашому боці», – відзначив Надзвичайний та Повноважний посол ФРН в Україні Крістоф Вайль.
Він також додав, що наша спільна мета, щоб люди, які будуть жити в цих містечках та ще багато сотень інших, повернулись назад у свої домівки. Посол подякував за роботу обласній владі, МНС, владі Павлограду, Німецькому товариству міжнародного співробітництва.
Транзитне містечко складається з будинків з кімнатами сімейного типу, гуртожитку, пральні та адміністративної будівлі. Модульні будиночки повністю обладнані всім необхідним для життя – від меблів до кухонного приладдя. У будинках є всі зручності, кухні обладнані електричними плитками, мають необхідний посуд.
Всього на майданчику змонтовано 13 будинків 10-модульного типу, 4 будинки 28-модульного типу та 3 адміністративно-господарчі будівлі. Всі будиночки укомплектовані ліжками, шафами, матрацами, постільним приладдям, столами та стільцями, кухонним інвентарем (посудом та столовими приборами), холодильниками, засобами особистої гігієни, санвузлами.
Наразі у Павлограді перебувають близько 6 тис переселенців.
Загалом на Дніпропетровщині у рамках партнерства з Німеччиною, зокрема зНімецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ, вже збудовано 5 модульних містечок: у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі та Павлограді. Всі містечка знаходяться на балансі громади цих міст. Разом вони готові прийняти 2040 переселенців. Останні 4 містечка будуть відкриті найближчим часом.