У Кривому Розі депутати будуть обговорювати свавілля ПАТ «Криворіжгаз»

05.09.2016 13:30   -
Автор:

12 вересня відбудеться позачергова сесія Криворізької міської ради, на якій депутати розглянуть петицію «Про захист криворіжців від свавілля ПАТ «Криворіжгаз».
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міського голови Кривого Рогу.
Пленарне засідання почнеться о 12.00.
«У 2016 році багато криворіжців – мешканців багатоквартирних будинків, не маючи боргів перед постачальником, були неочікувано відключені від газопостачання працівниками ПАТ «Криворіжгаз». У результаті деякі постраждалі вже місяцями живуть без газу. Свої дії підприємство обґрунтовує боротьбою з боржниками, вигаданими аварійними ситуаціями, необхідністю заміни газових приладів за рахунок споживачів.
Є випадки, коли ПАТ «Криворожгаз» усувається від заміни газових лічильників у квартирах і нав’язує споживачам послуги третіх осіб. Посадові особи підприємства чи люди, які так себе називають, відключають та опломбовують газові прилади у квартирах, підписують акти, завіряють їх штампами ПАТ «Криворіжгаз», хоча криворіжці не мають з цим підприємством жодних договірних відносин, оскільки отримують послугу газопостачання від ТОВ «Дніпропетровськгаз збут», на чий рахунок її й оплачують.
Отже, ПАТ «Криворіжгаз» не має жодних правових підстав самовільно проводити відключення газових приладів, розташованих у квартирах мешканців Кривого Рогу. Також є випадки вимагання в споживачів посадовими особами ПАТ «Криворіжгаз» та третіми особами коштів на встановлення приладів обліку газу у квартирах. Кошти вимагаються на встановлення «лічильника», подовжених газових труб або узаконення приладу обліку газу. У зв’язку з цим, пропонується:
1. Зобов’язати виконавчий комітет Криворізької міської ради вжити конкретних заходів для контролю (згідно з пп. 3 п. «б» ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні») за встановленням лічильників газу, яке проводить ПАТ «Криворіжгаз» та убезпечення криворіжців від незаконного позбавлення можливості отримувати послугу газопостачання.
2. Зобов’язати виконавчий комітет Криворізької міської ради законним шляхом залучити до міста Кривий Ріг інші обслуговуючі компанії, які регулярно та на максимально вигідних для громадян умовах уживатимуть усіх необхідних дій з обслуговування газотранспортної мережі міста для безперебійного отримання газу населенням, що в подальшому унеможливить монопольне становище», – говориться в петиція.