У Дніпропетровську змінять ставки місцевих податків і зборів

24.06.2015 22:06   -
Автор:

У Дніпропетровську планується внести зміни до місцевих податків та зборів на території міста.
Про це повідомив в.о. заступника директора-началь ника управління ринків, місцевих податків і зборів департаменту Дніпропетровсько ї міської ради Борис Невдаха, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«У січні поточного року міська рада згідно із Податковим Кодексом України своїм рішенням ухвалила систему місцевих податків і зборів на території Дніпропетровська . За ці півроку від платників податків надходили пропозиції упорядкувати деякі пункти цього рішення зі змінами та доповненнями. Врахувавши усі пропозиції, підготовлено проект рішення міської ради в частині зміни податку на нерухоме майно та плати за землю, який планується винести для затвердження на найближчу сесію міської ради», — зазначив Борис Невдаха.
Зокрема, за його словами, зазначений проект передбачає збільшення неоподаткованої площі житлової нерухомості для пільгових категорій (багатодітних родин, учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО, інвалідів, чорнобильців та ветеранів війни), а також звільнення від сплати податку за нерухомість соціально-культу рного призначення, допоміжні нежитлові приміщення, які не відносяться до присадибних, нерухомість фізкультурно-спо ртивного призначення, нерухомість у галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту. Пільги застосовуються за умови, що нерухомість не здається в оренду, — сказав Борис Невдаха.
Він також додав, що проект також встановлює ставку земельного податку у відсотках від нормативно-грошо вої оцінки землі. Зокрема, за земельні ділянки, які знаходяться у власності фізичних або юридичних осіб або у постійному користуванні юридичних осіб з державною або комунальною власністю ставка податку становитиме 1%. З
а земельні ділянки, які знаходяться у постійному користуванні юридичних осіб (крім державної або комунальної власності) ставка дорівнюватиме 3%; за землі автомобільного, залізничного транспорту, виробничої та будівельної галузі, аеродромів – 0,75%; за землі житлового фонду, гаражно-будівель них, дачно-будівельни х та садових товариств, індивідуальних гаражів, садових та дачних будинків фізичних осіб – 0,03%.
Окрім того, проект передбачає, що річна сума орендної плати за землю у відсотках до нормативно-грошо вої оцінки землі, переданої у користування становитиме 3%. З прийняттям цього рішення нові норми набудуть чинності з 1 січня 2016 року. Додатково з проектом рішення можна ознайомитися на сайті http://dniprorada.gov.ua — додав Борис Невдаха.